Ülemiste on populaarseim ostukeskus

25.10.2016

2016. aasta sügisel on Tallinna ja Harjumaa elanike seas populaarseim ostukoht Ülemiste keskus, kust on kahe kuu jooksul ostnud tööstuskaupu 28% elanikest. Tegemist on ka maineliidriga, mis eristub kõige moodsamat ostukeskkonda ning laiemat kaubavalikut pakkuva kogu pere ostukohana, kus leidub ka häid söögikohti ning mõnusaid ajaveetmisvõimalusi.

Kui eelmise aasta sarnases uuringus oli näha olulise uuendus- ja laienduskuuri läbinud Ülemiste keskuse klientuuri hüppelist kasvu, siis ka tänavu on Ülemiste kasvuhoog jätkunud ning vahe teiste keskustega suurenenud. Kantar Emori uuringueksperdi Kersten Jõgi sõnul on Ülemiste kasv tulnud nii teiste suuremate keskuste arvelt kui ka elanike üldisest aktiivsuse kasvust erinevate keskuste külastamisel.

Kaubanduskeskuste TOP 5 Ostnud tööstuskaupu 2 kuu jooksul
2016. a 2015. a 2014. a
Ülemiste keskus 28% 25% 14%
Rocca al Mare Keskus 21% 22% 25%
Kristiine Keskus 20% 21% 21%
Tallinna Kaubamaja koos Viru Keskusega 13% 13% 14%
Lasnamäe Centrum 9% 8% 8%

Allikas: Kantar Emor. Tallinna kaubanduskeskuste konkurentsiseire 2014–2016

Sel aastal uuris Kantar Emor esmakordselt ka elanike eelistusi kaubanduskeskustes asuvate toitlustuskohtade osas. 70% elanikest on aasta jooksul külastanud kaubanduskeskustes asuvaid söögikohti, sh vähemalt paar korda kuus käib keskustes söömas 18% elanikest. Kõige sagedamini einestatakse Ülemiste keskuses, järgnevad Rocca la Mare, Kristiine Keskus ja Solaris. Kõige populaarsemaks söögikohaks on Lido, millele järgnevad olulise vahega Chopsticks, Babyback Ribs&BBQ ning Amps.

Uuringu käigus küsitleti 1000 Tallinna ja Harjumaa elanikku vanuses 15–74 aastat ning valim on esinduslik piirkonna vastavaealise elanikkonna suhtes. Uuring viidi läbi august–september 2016 telefoniintervjuudena.

Kersten Jõgi

Kantar Emori uuringuekspert